• Cina
  • Detéksi Gas

    Sénsor gas Non Dispersive InfraRed (NDIR) mangrupikeun alat parasaan gas anu dumasar kana ciri molekul gas anu béda pikeun nyerep selektif pikeun spéktrum infra merah, ngagunakeun hubungan antara konsentrasi gas sareng intensitas nyerep (Lambert-Beer Law) pikeun ngaidéntifikasi komponén gas sareng konséntrasi. Dibandingkeun sareng jinis sensor gas anu sanés, sapertos jinis éléktrokimia, jinis pembakaran katalitik sareng jinis semikonduktor, sénsor gas infrared (NDIR) non-dispersive ngagaduhan kaunggulan aplikasi anu lega, umur panjang, sensitipitas tinggi, stabilitas anu saé, hemat biaya, biaya perawatan murah, analisis online sareng sajabina. Éta parantos seueur dianggo dina analisa gas, perlindungan lingkungan, alarm kabocoran, kaamanan industri, médis sareng kaséhatan, produksi tatanén sareng bidang-bidang sanés.

    1
    2

    Kaunggulan sénsor gas NDIR:

    1. Anti karacunan, teu aya déposisi karbon. Nalika sensor CAT ngukur sababaraha gas, gampang neundeun karbon kusabab teu cukup durukan, anu nyababkeun turunna sensitipitas pangukuran. Sumber cahaya sareng sénsor IR dijagaan ku gelas atanapi saringan, sareng henteu kontak sareng gas, janten moal aya durukan.

    2. Oksigén henteu diperyogikeun. NDIR mangrupikeun sénsor optik sareng henteu meryogikeun oksigén.

    3. Konsentrasi pangukuran tiasa ngahontal 100% v / v. Kusabab ciri sinyal sénsor NDIR nyaéta: nalika teu aya gas pikeun diukur, inténsitas sinyalna mangrupikeun panggedéna, sareng konséntrasi langkung luhur, sinyalna langkung alit. Janten ngukur konsentrasi tinggi langkung gampil tibatan ngukur konsentrasi rendah.

    4. Stabilitas jangka panjang anu saé sareng biaya perawatan murah. Kestabilan sénsor NDIR gumantung kana sumber cahayana. Salami sumber cahaya dipilih, sareng éta tiasa dianggo 2 taun tanpa kalibrasi

    5. Kisaran suhu lega. NDIR tiasa dianggo dina kisaran - 40 ℃ dugi ka 85 ℃

    3
    4