• Cina
  • Prinsip Gawe Sensor Infrabeureum Thermopile - Pangaruh Thermoelectric

    Prinsip Gawe Sensor Infrabeureum Thermopile - Pangaruh Thermoelectric

    Pangaruh Thermoelectric (Pangaruh Seebeck)

    Upami dua bahan atanapi obyék A sareng B anu bénten-bénten sami sareng fungsi padamelan anu béda, nalika nyambung dina tungtung panas (Hot Junction Area), dibuka di tungtung anu tiis (Cold Junction Area), sareng gradién suhu antara anu panas tungtung sareng tungtung tiis nyaéta ΔTHC, Janten dina tungtung anu tiis bakal aya kakuatan thermoelectromotive Vkaluar.

    yysensor- sensor structure

    Nalika radiasi infra merah éksternal nyinaran area nyerep tina detéktor, zona nyerep nyerep radiasi infra merah sareng ngarobih kana énergi panas. Gradién suhu bakal dihasilkeun di daérah simpang panas sareng daérah simpang tiis. Ngaliwatan Seebeck Effect tina bahan thermocouple, gradién suhu tiasa dirobih janten kaluaran sinyal voltase.

    22
    33

    Pangaruh Thermoelectric (Pangaruh Seebeck)

    Filter (karakteristik saringan IR nyaéta opsional): pilih band infra red, hindarkeun panjang gelombang cahaya sanés pikeun mangaruhan sénsor

    Cap: struktur mékanis anu ngadukung saringan IR

    TPS Chip: pikeun raos sinyal infra red anu ngalangkungan saringan IR

    Lulugu: struktur mékanis anu ngadukung tina chip

    Chip Thermistor (Opsional): ngawaskeun hawa daérah simpang tiis tina chip TPS

    Chip sirkuit ngolah ASIC (opsional, kaluaran sinyal kondisioner): ngondisikeun sinyal kaluaran analog tina chip TPS

    44

    Éta tiasa ditingali yén prinsip damel tina chip sensor termopil nyaéta konvérsi dua kali fisik "cahaya-termal-listrik". Sagala obyék diluhur nol total (kalebet awak manusa) ngaluarkeun sinar infra merah, upami pilih panjang gelombang anu pas ngalangkungan saringan infra merah (5-14μm pita jandela), nalika bahan sénsitip infra merah dina chip nyerep panas infra merah sareng ngajantenkeun lampu janten panas , hasilna naékna suhu daérah nyerep, bédana suhu antara zona serepan sareng zona simpang tiis dirobih janten kaluaran tegangan ngalangkungan ratusan sét sambungan séri thermocouples mikro, sareng sinyal infra merah dideteksi saatos kaluaran voltase nyaéta dihasilkeun.

    1

    Ningali tina strukturna, sénsor inframerah thermopile Sunshine Technologies bénten sareng produk biasa, strukturna "kerung". Aya kasusah téknis konci pikeun struktur ieu, nyaéta, kumaha cara nempatkeun lapisan pilem gantung anu kandel 1μm dina hiji-hiji wilayah ukur 1 mm2, sareng mastikeun yén pilemna tiasa gaduh tingkat konvérsi anu cekap pikeun ngarobih lampu infra merah kana kaluaran sinyal listrik, supados tiasa nyayogikeun syarat kakuatan sénsorna. Justru kusabab Sunshine Technologies parantos nalukkeun sareng ngawasa téknologi inti ieu anu tiasa ngarusak monopoli jangka panjang produk asing dina hiji stroke.


    Pos waktos: Dec-01-2020